De maat is vol : teken de petitie tegen gaybashing !

De maat is vol : teken de petitie tegen gaybashing !
2012-03-05

Geweld tegen holebi's komt steeds meer voor. Vooral in Brussel, maar nu ook in Leuven waar ik opgroeide en jaren schepen was. Er bekroop mij dadelijk een akelig gevoel : ik ken Leuven immers als een tolerante stad, die bovendien aan de wieg stond van het Holebifilmfestival. Wat is er aan de hand en hoe kunnen we die beangstigende evolutie stoppen?

In een open brief in De Standaard riepen sp.a-politicus Jan Roegiers en tientallen bekende holebi's de regeringen en burgemeesters op om dringend werk te maken van de bestraffing van gaybashers. En blijkbaar raakten ze een gevoelige snaar : in enkele uren werd de online petitie door duizenden ondertekend. Ook door mij : geweld omwille van afkomst, overtuiging of seksuele voorkeur is niet te tolereren!

De laatste jaren maakten we op wettelijk vlak een reuzensprong : het homohuwelijk, de antidiscriminatiewetgeving, de openstelling van adoptie voor homoseksuele koppels, ... Onverdraagzaamheid tegen holebi's leek iets van lang vervlogen tijden. Maar helaas zijn anno 2012 nog niet alle geesten gerijpt. Of je hetero bent of holebi doet er niet toe. Gevoelens zijn gevoelens, of je nu op mannen, vrouwen of beide valt. Holebiseksualiteit is de gewoonste zaak van de wereld. Hoog tijd dat iedereen dat beseft !

Homophobia - the worst disease
You can't love who you want to love in times like these
(Chumbawamba)

Teken de petitie op http://stopgaybashing.wordpress.com/