Provincie zet Sven Nys en Bart Swings in de bloemetjes

2013-05-21

Hoog bezoek op 14 mei in het provinciehuis. Sven Nys en Bart Swings werden in de bloemetjes gezet voor hun uitzonderlijke sportprestaties. Terecht, want beide topatleten hebben in het voorbije jaar Vlaams-Brabant nog steviger op de sportieve kaart gezet. Hun prestaties spreken tot de verbeelding en zetten hopelijk nog meer Vlaams-Brabanders aan om te sporten.

Sven Nys, de De Kannibaal uit Baal, veroverde in de VS de regenboogtrui en schreef ook de eindzege in de superprestige op zijn palmares. Het afgelopen seizoen behaalde hij 18 overwinningen, voor zijn hele carrière komt de kaap van 300 zeges bij de elite in zicht.

Bart Swings uit Herent brak dit jaar echt door als snelschaatser: brons op het WK en 5de op het EK allround, 2de in het eindklassement van de wereldbeker voor de 1500 meter en de massastart, en overwinningen in beide disciplines tijdens de wereldbekerfinale in Thialf. Je zou haast vergeten dat Bart ook wereldtop is in het skeeleren. In die sport veroverde hij in het seizoen 2012 maar liefst 4 gouden, 1 zilveren en 3 bronzen medailles.

Vlaams-Brabant mag fier zijn op sportlui die schitteren op zo'n hoog niveau!

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres