Mooi kontje of badass?

2012-10-05

Badasses: zo noemen de vrouwen van Hollaback! zich. Deze internationale beweging verzet zich nu al 7 jaar tegen seksuele intimidatie. Een thema dat door 'Femme de la rue', de documentaire van Sofie Peeters, ook bij ons in de belangstelling werd gekatapulteerd. Veel vrouwen herkenden zich in het verhaal van Sofie. Ook zij waren de schunnige voorstellen kotsbeu. Ook zij hadden er genoeg van dag in dag uit lastig gevallen te worden. My dress is not a yes, een rokje is geen uitnodiging.

Hollaback! startte in New York maar telt intussen 53 afdelingen. Ook in Brussel dus. Want seksuele intimidatie is een mondiaal probleem. Dat trouwens minder met seks dan met een verknipt vrouwbeeld te maken heeft.

Na 'Femme de la rue' was de verontwaardiging enorm. De stad Brussel reageerde met GAS-boetes. Maar er is veel meer nodig, een mentaliteitswijziging dringt zich op. Er is niks mis met complimenten. En ook een fluitende bouwvakker is niet het einde van de wereld. Maar wie een vrouw denkt te charmeren door haar een hoer te noemen verdient een knietje waar het zeer doet. Kunnen we die jongens misschien op flirtcursus sturen?

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres