Blanc Bleu Flamand

2013-02-01

Toen vorig jaar de federale overheid haar quotum voor werknemers met een handicap niet haalde, schreeuwde Nadia Sminate (N-VA) moord en brand. Benieuwd of ze ook zal reageren op de diversiteitscijfers die Vlaams emancipatieambtenaar Ingrid Pelssers bekend maakte (De Morgen, 31 januari). Daaruit bleek immers dat de Vlaamse overheid nog een serieus tandje moet bijsteken. Bevoegd minister: Geert Bourgeois…

De feiten even op een rijtje: terwijl het aandeel personen met vreemde roots of een arbeidshandicap stagneert, gaat dat van vrouwelijke managers zelfs achteruit. Nergens komt men ook maar in de buurt van de streefcijfers, laat staan van een vertegenwoordiging die spoort met de bevolkingssamenstelling. Wat we zelf doen, doen we beter? Misschien betekent integratiebeleid toch wat meer dan Vlaamse leeuwtjes op straatborden schilderen.

Al heeft Geert Bourgeois nu de oplossing gevonden: naming and shaming. Topambtenaren van departementen die de streefcijfers niet halen worden aan de schandpaal genageld en zullen het merken in hun evaluatie. En de politiek verantwoordelijke? Die blijft buiten schot.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Karin. De door jou verstrekte gegevens worden enkel gebruikt om je via een nieuwsbrief op de hoogte te houden van haar activiteiten. Wij geven deze gegevens niet door aan derden. Je kunt je ook op elk moment terug uitschrijven door op de daartoe bestemde link te klikken die je onderaan elke nieuwsbrief zult vinden.

E-mailadres